Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Απάντηση Κώστα ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ σε σχόλιο της Σ. Ε. Α. Θ

Δημοσιευμένο στο : http://seayalexandroupolis.blogspot.gr
Τρίτη, 03 Ιούλιος 2012
Κώστας  ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Πρόεδρος Συνδικαλιστικής ΄Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΑλεξανδρούποληςΣτις 26-06-2012 δεύτερη ημέρα του 22ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Π. Ο. ΑΣ. Υ. κατά την τοποθέτησή μου αναφέρθηκα μεταξύ των άλλων και σε άρθρα που εμφανίσθηκαν στις ιστοσελίδες κάποιων συνδυασμών που έλαβαν μέρος στις αρχαιρεσίες τόσο τοπικού σωματείου όσο και στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων οργάνων της Ομοσπονδίας και αναφερόταν στην ενότητα ασκώντας όμως και κριτική στο απερχόμενο Δ. Σ. της Ομοσπονδίας και τονίζοντας ότι το μόνο που έκανε ήταν η διαπίστωση προβλημάτων και η έκδοση ανακοινώσεων, η διοργάνωση Πανελλαδικών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή 500-1000 ατόμων, για έλλειψη συνδικαλιστικών εχεγγύων και δυναμισμού ,θέτοντας ταυτόχρονα και ρατσιστικό όριο ενασχόλησης με τα κοινά του εργασιακού μας χώρου τα 28 έτη υπηρεσίας αφού κατά τον συντάκτη του άρθρου όσοι έχουν 29, 32 και 34 έτη δεν μπορούν να προσφέρουν.
Από την ίδια ιστοσελίδα υπήρξε άμεση απάντηση πιθανόν από τον ίδιο συντάκτη στην αναφορά μου στα συγκεκριμένα άρθρα στο τέλος της ανακοίνωσής για τα τεκταινόμενα στο Συνέδριο επισημαίνοντας ότι «κάποιος σύνεδρος ενοχλήθηκε από τις αλήθειες που είπε η Σ. Ε. Α. Θ. σε προηγούμενη ανάρτηση της για την σημερινή κατάσταση του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος και μας επιτέθηκε. Ας κάνει πρώτα την αυτοκριτική του και μετά ας έρθει να μας βρει».

Είναι γεγονός ότι προβληματίστηκα για το αν θα πρέπει να απαντήσω λόγω και του συναινετικού και ενωτικού κλίματος που δημιουργήθηκε κατά τον χρόνο των εργασιών του Συνεδρίου. Στο τέλος όμως δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό να απαντήσω ή αν θέλετε να σχολιάσω χωρίς καμία διάθεση πόλωσης αλλά επειδή δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες ανακρίβειες αλλά
και η μη ανάληψη ευθυνών στο βαθμό που του αναλογούν από τον ίδιο (συντάκτη) για τα πράγματι συσσωρευμένα προβλήματα του χώρου μας αλλά και για το γεγονός ότι εγώ έχω ονοματεπώνυμο και διεύθυνση και απαντώ επώνυμα και όχι ανώνυμα μέσα από ιστοσελίδες.
-Σε ότι αφορά την αυτοκριτική μου την κάνω συνεχώς και αυστηρή και προσπαθώ να διορθώνομαι και αναφέρθηκα για αυτό στην τοποθέτησή μου.
Για το θέμα των διαπιστώσεων και ανακοινώσεων μάλλον απείχε τα 2 τελευταία χρόνια από τα δρώμενα και φυσικά δεν είναι σε θέση γνωρίζει το τι προσπάθεια και αγώνας έγινε τόσο από τα μέλη του προηγούμενου Δ. Σ. της Ομοσπονδίας στο στην σύνθεση του οποίου συμμετείχα και ο ίδιος, αλλά και των μελών των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων προφανώς και με λάθη ώστε να κρατήσουμε κάποια από αυτά που με κόπους και θυσίες αποκτήσαμε .
Πανελλαδικές Συγκεντρώσεις : Όταν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Χώρας όπως της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας ή αν θέλετε πρώην Έβρου φέρνουν ως και 50 μέλη στις κινητοποιήσεις ενώ οι μεγαλύτερες Ενώσεις και συγκεκριμένα η Ένωση του συντάκτη στις κινητοποιήσεις δεν συμμετέχουν ούτε τα μέλη του Δ. Σ. και μάλιστα σε συγκέντρωση στην έδρας της ένωσης του στο παρελθόν ήταν παρόντες μόνον ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας αυτής τότε νομίζω ότι κάθε σχόλιο για το θέμα αυτό είναι εκ του περισσού.

Γα τα σχόλια περί συνδικαλιστικών εχεγγύων και το ρατσιστικό σχόλιο απάντησαν οι συνάδελφοι στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας εκλέγοντας και συναδέλφους που ξεπερνούσαν το υπηρεσιακό ηλικιακό όριο του συντάκτη, ο οποίος αν έχει εκλεγεί και αυτός στο νέο Δ. Σ. της Ομοσπονδίας είναι υποχρεωμένος εφόσον σέβεται τις επιλογές των συναδέλφων να δείξει πνεύμα συνεργασίας, με τα υπόλοιπα μέλη του Δ. Σ. αλλά και τις Διοικήσεις των πρωτοβαθμίων Ενώσεων και θα πρέπει να δηλώσει αν συνεχίζει να υιοθετεί την άποψή του περί ορίων ηλικίας.
Ακόμη θα πρέπει να αντιληφθεί ότι αν είναι μέλος του νέου Δ. Σ. θα δέχεται και αυτός κριτική , αυστηρή πάντα καλοπροαίρετη και χωρίς ρατσιστικά σχόλια. Είναι ευκαιρία να κάνει πράξη το ρητό «ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα» αποδεικνύοντας ότι ως αποκλειστικό στόχο έχει την προσφορά στον συνάδελφο και όχι το βόλεμα σε καρέκλα όπως κατηγορούσε και κάποιους με τους οποίους τώρα είναι υποχρεωμένος να συνεργαστεί ή αν θέλετε και να συγκρουσθεί πάντα για το καλό των συναδέλφων Όλοι κρινόμαστε και ουδείς από τους εκλεγμένους έχει το δικαίωμα να κρύβεται.
Σε ότι με αφορά παρά τα 29 έτη υπηρεσιακού βίου και τα 53 ηλικιακά παραμένω μάχιμος τόσο σε συνδικαλιστικό επίπεδο όσο και υπηρεσιακό (εργάζομαι στο Τ. Τ. Αλεξανδρούπολης) ,όπως και παρά πολύ άλλοι συνάδελφοι και θα συνεχίσω μετά από 24 χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά
να προσφέρω ότι μπορώ με τις μικρές μου δυνάμεις στο Συνδικαλιστικό μας Κίνημα .

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Κώστας ΧΑΤΖΗΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
Πρόεδρος Συνδικαλιστικής ΄Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης
Αντιπρόσωπος Σ. Ε. Α. Υ. Α στην Π. Ο. ΑΣ. Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.