Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Επιβολή Πειθαρχικών Ποινών για το "Πόθεν Έσχες

poasy
Αθήνα 18 Ιουλίου 2012
Αριθ. Πρωτ: 305/6/6α
Προς: Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
Αντιστράτηγο κ. Νικόλαο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ
Κοιν. 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Νικόλαο ΔΕΝΔΙΑ
2) Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις
3) Αστυνομικές Υπηρεσίες

Θέμα: «Επιβολή Πειθαρχικών Ποινών για το "Πόθεν Έσχες"»
Κύριε Αρχηγέ,
Με το υπ' αριθ. 305/8/1 από 11-07-2012 επισυναπτόμενο έγγραφό της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας, με σαφή και περιεκτικό τρόπο παραθέτει τα κοινά ερωτήματα των χιλιάδων συναδέλφων που παρά την αθώωσή τους στα αρμόδια δικαστήρια στα οποία παραπέμφθηκαν για μη υποβολή του «πόθεν έσχες» έτους 2007, τιμωρήθηκαν κατόπιν πειθαρχικά με μεγάλο ή μικρό χρηματικό πρόστιμο.
Για μια ακόμη φορά επικράτησαν οι "αρχές" της υπηρεσιακής αβελτηρίας που προτίμησε την παγίδευση των συναδέλφων στον "ιστό" της απρόσωπης εφαρμογής του γράμματος του νόμου από την διερεύνηση της πραγματικής αιτίας του φαινομένου και της προστασίας των υπόχρεων από τις δεδομένες συνέπειες που το κοινό περί δικαίου αίσθημα προσδιορίζει ότι δεν τους αναλογούν.
Επιπρόσθετα, αντί να λήξει η παράλογη ταλαιπωρία τους μετά την ποινική απαλλαγή τους, η επιβολή πειθαρχικής ποινής σε όλους μεταλλάσει το αίσθημα της αδικίας που ήραν τα αρμόδια δικαστήρια σε στοχευμένη απαξίωση της προσωπικότητας του αστυνομικού τον οποίο η ευθυνοφοβία της τυπολατρίας αντιμετωπίζει ως «παραπτωματία».
Κύριε Αρχηγέ,
Επειδή η καταφυγή των συναδέλφων στα διοικητικά δικαστήρια για την θεραπεία της άδικης πειθαρχικής ποινής για το συγκεκριμένο ζήτημα επιφέρει και κόπο- ψυχικής βασάνου- αλλά και μεγάλα έξοδα, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ώστε να αποσοβηθεί η απόδοση δικαίου βάσει προκαθορισμένης "γραμμής" τόσο για την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν συντελεστεί όσο και για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.