Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Eκπαιδευτικές δράσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων σε θέματα διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης.

       
ΑΡΧΗΓΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 07 Ιουλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπαιδεύτηκαν τους τελευταίους εννιά μήνες συνολικά (603) στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, που ασχολούνται στην καθημερινή τους δράση με θέματα μετανάστευσης
Η συγκεκριμένη εκπαίδευση εντάσσεται στο γενικότερο εθνικό πρόγραμμα δράσεων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών 2007 – 2013
Ολοκληρώθηκε άλλο ένα σημαντικό μέρος εκπαιδευτικών δράσεων σε θέματα διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης. O ι περισσότερες εκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν στις Σχολές Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε Αθήνα και Βέροια.
Οι εκπαιδεύσεις αυτές δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος δράσεων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών 2007 – 2013 , του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων
Τους τελευταίους εννέα μήνες πραγματοποιήθηκαν έντεκα εκπαιδευτικές δράσεις, με τη συμμετοχή 603 στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, που ασχολούνται στην καθημερινή τους δράση με θέματα μετανάστευσης και υπηρετούν σε Υπηρεσίες Διαβατηριακού Ελέγχου, Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, Τμήματα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης, καθώς και Υπηρεσίες Αλλοδαπών και Ασφαλείας.
Σκοπός των εκπαιδευτικών δράσεων είναι η ενημέρωση – πληροφόρηση των στελεχών, αναφορικά με:
  • Τη διαχείριση παράνομων μεταναστών.
  • Την επιχειρησιακή ανάλυση της παράνομης διακίνησης μεταναστών.
  • Την αναγνώριση πλαστών ταξιδιωτικών και λοιπών εγγράφων.
  • Τη συλλογή, επεξεργασία, ανάλυση και διαχείριση επιχειρησιακών πληροφοριών.
  • Το σύστημα πληροφοριών Schengen – Sirene .
  • Τη διαδικασία ταυτοποίησης της υπηκοότητας αλλοδαπών.
  • Τη συνεργασία με συναρμόδιες Αρχές, διεθνείς οργανισμούς που υλοποιούν δράσεις χρηματοδοτούμενες από τα Ευρωπαϊκά ταμεία καθώς και θέματα ασφάλειας.
Επιπλέον στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων πραγματοποιήθηκαν προγράμματα γλωσσικής κατάρτισης των στελεχών, με έμφαση στην αστυνομική ορολογία και ορολογία για θέματα παράνομης μετανάστευσης και προστασίας συνόρων.
Οι εκπαιδευτικές δράσεις των ετήσιων προγραμμάτων (2008, 2009, 2010, 2011 κ.ο.κ) του Ευρωπαικού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων, χρηματοδοτούνται κατά 75% από Ευρωπαϊκούς πόρους (Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων) και κατά 25% από Εθνικούς πόρους.
Γενικός στόχος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων είναι η υποστήριξη των προσπαθειών των κρατών-μελών για την επίτευξη υψηλού και ομοιόμορφου επιπέδου ελέγχου προσώπων και επιτήρησης των εξωτερικών τους συνόρων, στο πλαίσιο κοινών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.