Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας.

poasy
Αθήνα 3 Ιουλίου 2012
Αρ. Πρωτ.: 605/9/65
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς Τον Πρωθυπουργό της Χώρας
         κ. ΣΑΜΑΡΑ Αντώνιο

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Τις προσεχείς ημέρες θα παρουσιάσετε ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης.
Θα θέλαμε να λάβετε υπόψη σας την οικτρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελληνική Αστυνομία και ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτει αυτή σήμερα, το ανθρώπινο δυναμικό της.
Ήδη σε προγενέστερες πρόσφατες συναντήσεις μας σας εκθέσαμε τα προβλήματά μας και σας παρουσιάσαμε αξιόπιστες προτάσεις για την ενδυνάμωση του αστυνομικού θεσμού και τη θωράκιση των συναδέλφων μας από τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση, δίνοντας αιματηρές μάχες με αδίστακτους και ένοπλους κακοποιούς. Σεις ο ίδιος, άλλωστε, συμμεριστήκατε τις αγωνίες μας και δεσμευτήκατε ότι πρώτη σας προτεραιότητα θα είναι η αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας των συμπολιτών μας και η άρση των αδικιών που υπέστη το αστυνομικό προσωπικό με τις γνωστές περικοπές μισθών και επιδομάτων.
Τις τελευταίες ημέρες διακινούνται εντόνως και πάλι τα σενάρια περί προώθησης από τη νέα Κυβέρνηση νέων περικοπών στα ειδικά μισθολόγια που βάλλουν ευθέως εναντίον της ελπίδας για ανάνηψη από τη τραγική κατάσταση που βρισκόμαστε. Όλοι οι Αστυνομικοί τελούν σε αναμονή για την διάψευση τέτοιων νοσηρών σεναρίων κατά τις προγραμματικές σας δηλώσεις, σε ευθυγράμμιση όσων έχετε δεσμευτεί για εμάς.
Εκ μέρους του συνδικαλιστικού μας κινήματος, όπως σθεναρά τονίστηκε λίαν προσφάτως στο 22ο Πανελλαδικό μας Συνέδριο, επειδή δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο εφησυχασμού, θα επιθυμούσαμε να δώσετε σαφείς οδηγίες στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησής σας, ώστε τις αμέσως προσεχείς ημέρες να αρχίσει ο διάλογος με την Ομοσπονδία μας επί συγκεκριμένων θεμάτων με στόχο την αποκατάσταση των αδικιών που υφίσταται ο ένστολος και να τεθεί συνολικά σε μια νέα βάση η σχέση του με την ελληνική πολιτεία.
ypografes-poasy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.