Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Προσπάθεια εξαίρεσης των ενστόλων απο τα ειδικά μισθολόγια

Δημοσιευμένο στο : http://news.kathimerini.gr
Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2012
-Στο επίκεντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος φέρεται να βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα η «διάσωση» των ειδικών μισθολογίων όσων υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης διαμηνύουν ότι γίνεται προσπάθεια να εξευρεθεί ποσό ύψους 90 εκατ. ευρώ, που θα διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετες περικοπές στους μισθούς πιλότων και μηχανικών της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και όσων υπηρετούν σε λεγόμενες «μάχιμες» υπηρεσίες Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού.
Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλο. Σε δήλωσή του, μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει επηρεαστεί από τις περικοπές» και πρόσθεσε ότι «όπως οι Ε.Δ. στέκονται δίπλα στον ελληνικό λαό, είναι καθήκον και δικό μας να σταθούμε δίπλα τους, να υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπειά τους και να κοιτάμε πώς θα τους διευκολύνουμε στην καθημερινή τους αποστολή».

Συνεργάτες του υπουργού Εθνικής Αμυνας σχολίαζαν ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων έχει υποστεί ήδη μειώσεις που αγγίζουν το 38% και συνεπώς δεν μπορεί να αντέξει περαιτέρω μείωση της τάξης του 10 - 12% που προβλέπεται. Αντίθετος με την προοπτική νέων περικοπών στα ειδικά μισθολόγια εμφανίζεται και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδιας, ο οποίος συναντάται σήμερα στις Βρυξέλλες με την επίτροπο κ. Σεσίλια Μάλμστομ, αρμόδια σε θέματα μετανάστευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», πλαίσιο ισοδύναμων μέτρων για τη διάσωση των ειδικών μισθολογίων παραδόθηκε την περασμένη Κυριακή στους εκπροσώπους της τρόικας κατά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Χρ. Σταϊκούρα. Χθες, πάντως, αρμόδια στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης εμφανίζονταν μάλλον απαισιόδοξα για το ενδεχόμενο η τρόικα να κάνει δεκτές τις προτάσεις που κατατέθηκαν για την υιοθέτηση ισοδύναμων μέτρων αντί της νέας περικοπής των ειδικών μισθολογίων. Διευκρίνιζαν ωστόσο ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εξετάζει εναλλακτικά σενάρια.

Σημειώνεται ότι η διάσωση των ειδικών μισθολογίων ήταν ρητή προεκλογική δέσμευση του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την παρουσίαση του προγράμματος της Ν.Δ. στα τέλη του περασμένου Απριλίου στο Ζάππειο, ο κ. Σαμαράς είχε μιλήσει για την ανάγκη αποκατάστασης των ειδικών μισθολογίων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις. Στις 3 Ιουλίου εκπρόσωποι των εργαζομένων σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό κοινοποίησαν επιστολή στον πρωθυπουργό στην οποία μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι «τις τελευταίες ημέρες διακινούνται και πάλι σενάρια περί προώθησης νέων περικοπών στα ειδικά μισθολόγια. Ολοι οι αστυνομικοί τελούν σε αναμονή για τη διάψευση τέτοιων νοσηρών σεναρίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.